Svartvitt med Channel Mixer

Ärlighet varar längst. Och i ärlighetens namn tycker jag att verktyget Channel Mixer (Blanda kanaler) är ett riktigt krångligt verktyg. Det gör mig mest bara frustrerad. Det är inget enkelt verktyg och inget för en nybörjare. Basta.

Men jag tänkte ändå visa ett recept för att få svartvita bilder med just Channel Mixer. För ibland är det bra att gå ur sin trygghetszon och bara göra något annorlunda. Jag håller dig i handen, för jag hittade en kombination av värden som jag tyckte gav mig rätt schyssta svartvita bilder.

Resultatet blir ganska kontrastrikt, nästan lite på gränsen men bara nästan. Testa du också och se om receptet faller dig i smaken.

Channel Mixer

Skapa ett justeringslager för Channel Mixer via Layer > New Adjustment Layer > Channel Mixer (Lager > Nytt justeringslager > Blanda kanaler).

Kryssa i rutan Monochrome (Monokrom) för att göra bilden svartvit. Putta därefter upp reglaget för den röda kanalen till ett värde runt +100-120.

Dra upp gröna kanalen till +100 och dra ned den blå till -100. Klappat och klart.

5 kommentarer Svartvitt med Channel Mixer

 1. Marie

  Håller med om att det inte var särskilt enkelt, fanns liksom ingen logik i det hela. Men slutresultatet blev precis som jag ville, efter en lång stunds labbande..

  Svara
  1. Sanna

   Ja lite knivigt är det och jag brukar ge om upp om jag inte hittar rätt efter någon minut. Då finns bättre verktyg. Men just denna kombo gillade jag, även om den som sagt inte sitter som ett smäck i alla bilder.

   Stiligt résultat du fick!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *